Het Easy Drain® WTW systeem is eenvoudig in te bouwen en te onderhouden. Door de Easy Drain® Multi techniek is het WTW systeem eenvoudig te koppelen aan Easy Drain® Multi douchegoten en de meeste doucheputten uit de allernieuwste Easy Drain Aqua serie.

Alle douchegoten en doucheputten met de Multi techniek zijn draaibaar en in hoogte verstelbaar, waardoor een grote mate van inbouwvrijheid verkregen wordt.

Energie besparing
Tijdens het douchen gaat veel warm water direct verloren in het riool. Het Easy Drain® WTW systeem zorgt ervoor dat de warmte energie van het afgevoerde douchewater via een dubbelwandige spiraal wordt overgedragen aan koud leidingwater en verwarmt dit met zo’n 10°C. Het voorverwarmde water wordt vervolgens naar de Cv-ketel/boiler of direct naar de (thermostatische) mengkraan van de douche geleid. Met het Easy Drain® WTW systeem wordt niet alleen geld bespaard door verlaging van de stookkosten, maar verbetert ook het energie-label van de woning en draagt dus bij aan een duurzame toekomst.

Installatie & aansluiting
Het Easy Drain® WTW systeem is in hoogte verstelbaar door middel van stelvoeten aan de onderzijde van de behuizing. Na het plaatsen van het WTW systeem, kan het systeem eenvoudig gekoppeld worden aan een Easy Drain® Multi douchegoot of een doucheput uit de Easy Drain Aqua serie. Door de toegepaste Multi techniek is het systeem eenvoudig af te dichten met behulp van een afdichtrubber en optioneel het WPS afdichtingsdoek. De douchegoot/doucheput is na plaatsing nog te draaien en in hoogte verstelbaar.

Het Easy Drain® WTW systeem kent twee koperen aansluitingen: een inlaat voor koud leidingwater en een uitlaat voor voorverwarmd water. De derde aansluiting, een ronde PVC buis, dient met een afvoerleiding verbonden te worden met het riool.

Onderhoud
Het Easy Drain® WTW systeem in combinatie met de Multi techniek is gemakkelijk te reinigen door het uitneembare rooster en het uitneembare waterslot. Het uitneembare waterslot maakt de warmtewisselaar en de afvoerleiding eenvoudig bereikbaar met een standaard trekveer voor ontstopping.

bron: easydrain.nl

Comments are closed.

Post Navigation