Door: Suzan Samson

Opstalverzekering

Steeds meer mensen laten zonnepanelen plaatsen op hun dak. Ze kunnen je op termijn geld opleveren en je draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Maar als je ze eenmaal op je dak hebt liggen, wil je wel dat ze goed verzekerd zijn.

Zonnepanelen op een koophuis

Over het algemeen worden zonnepanelen op het dak geplaatst. Ze zitten dan vast aan het huis, in verzekeringstaal heet dat aard- en nagelvast. En dat betekent dat ze onder de opstalverzekering vallen. Alles wat vast zit in of aan het huis en wat je niet zomaar kunt weghalen, valt onder de opstalverzekering. Zonnepanelen dus ook.

Zonnepanelen op een huurwoning

Heb je een huurwoning dan heb je geen opstalverzekering, want die heeft de verhuurder afgesloten. Maar ook dan kun je je zonnepanelen goed verzekeren. Want je kunt zonnepanelen prima verzekeren op jouw inboedelverzekering. Ze vallen dan onder het zogeheten huurdersbelang. Daarbij horen alle verbeteringen die je zelf aanbrengt aan de huurwoning. Dat kan een nieuwe keuken of badkamer zijn, maar ook de zonnepanelen die je zelf laat plaatsen.

Geef het door aan je verzekeraar

Als je zonnepanelen laat installeren, moet je dit altijd aan je je woonverzekeraar doorgeven. Want zonnepanelen verhogen de waarde van je woning of inboedel en dan moet soms het verzekerd bedrag ook worden verhoogd.

Zonnepanelenverzekering meestal niet nodig

Zonnepanelen kun je ook apart verzekeren met een speciale zonnepanelenverzekering. Meestal heb je die niet nodig, want woonverzekeringen zijn heel uitgebreid. Als je een woonverzekering hebt met allrisk dekking hoef je je geen zorgen te maken. Je bent dan voor vrijwel alle soorten schade verzekerd. Heb je een woonverzekering met extra uitgebreide dekking? Ook dan ben je goed verzekerd, want onder meer storm- en hagelschade krijg je gewoon vergoed.

Bron: Independer

Comments are closed.

Post Navigation