Ford showt C-Max met zonnepanelen

Elektrische auto’s bestaan al een tijd, maar het tekort aan laadpalen en de beperkte actieradius doet ons allen nog niet overtuigen. De Ford C-Max Solar Energi pakt het anders aan. Hij tapt zijn energie rechtstreeks vanuit de zon!

Auto’s met geïntegreerde zonnepanelen in het dak zijn niet nieuw. Maar dergelijke panelen zijn normaliter enkel in staat geringe stroomverbruikers, zoals bijvoorbeeld de klimaatregeling of de radio, van de benodigde stroom te voorzien en daarmee de (hoofd)accu te ontlasten. Niet het zonnepaneel bovenop Ford C-Max Solar Energi. Die is zo krachtig en kan zoveel zonne-energie absorberen en omzetten dat bijladen via het stopcontact niet per se meer nodig is om te kunnen rijden. Een dag in de brandende zon staat gelijk aan 4 uur aan het reguliere stroomnetwerk.

Van oost naar west
Ook via de zon gaat bijladen dus nog altijd langzaam, maar doordat dat hemellichaam altijd en overal energie uitstraalt is het niet altijd nodig om op een ‘tankbeurt’ te wachten. Onder het rijden laadt de Ford C-Max Solar Energi immers ook al bij. Bovendien is de auto voorzien van een geavanceerde lenstechniek, Frensnel genaamd, die kan meedraaien met de zon. Van oost naar west dus. Hierdoor vangt het paneel altijd zo veel mogelijk lichthoeveelheid op.

 CES Las Vegas
Ford presenteert de C-Max Solar Energi Concept tijdens de CES in Las Vegas, de grootste en belangrijkste elektronicashow ter wereld. Autofabrikanten laten zich daar steeds vaker zien omdat consumentenelektronica en hun producten al meer samengaan. Over een productiemodel van de C-Max Energi wordt overigens nog niet gesproken, maar Ford overweegt deze wel.

 

Bron: Autoscout24

Comments are closed.

Post Navigation